BOX 119, 191 22 Sollentuna

Valmade och mansdartak Home+

Mansard tak, pris: 815 kr/ Pris efter rot avdrag 620 kr
Valmat tak, pris: 865 kr/ Pris efter rot avdrag 661 kr

Underlagspapp: YAP 2200

Används som underlagstäckning för vattentäta ytskikt av bitumen baserade material, men också under t ex takpannor, profilerad plåt, planplåt och takshingel. Underlagspappen har stomme av mineralfiberfilt (YAP 2200). Den senare har högre brottöjning och större draghållfasthet och rekommenderas i HusAMA 98. Underlagspapp YAP 2200 Med frilagd kant 15×0,67 m

Läkt: 25 x 36 mm

Bärläkten och ströläkten är det skelett som håller pannorna på plats. Enlig branschreglerna skall man använda olika mått för olika material. Vid justering av skelettet så kan 1-2mm fel lutning orsaka stora skillnader och böjningar på pannornas läggning.

Betongpannor Jönåker

Är en slät ytbehandlad 2-kupig betongtakpanna med svagt rundade framkanter. Ger hela taket ett mjukt och jämnt utseende. I sortimentet finns åtta olika kulörer att välja mellan. De är genomfärgade med ett beständigt färgpigment, som består hela takets livslängd. Ytbehandlat 2-kupigt. Ytförstärkt med dubbla acronalskikt. Åtgång ca 9 st/kvm. Svart/röd/tegelröd.

Nockband

Nockband används för att undvika att smuts och vatten tränger sig upp för pannorna och smyger sig in under nockpannorna. Bra att ha om man bor vid skogsområde eller har många träd på tomten.

Fotplåt

Vatten har förmågan att gå uppåt. När det regnar så rinner vattnet ner för pannorna och in i hängrännorna men samtidigt så kan vatten rinna utför takfoten och göra stora skador om man inte har fotplåt installerad.

Vindskivbeslag

Vindskivor har i uppgift att vara som en vindavvisare för taket. Installeras över vindskivorna för att undvika att vind tränger sig in från sidorna.

Tagstege

Takstegen är ett måste om man har skorsten. Sotaren behöver komma upp till skorstenen och sota. I annat fall kan man inte använda kaminen eller brasan.

Information och kompletteringspaket

Prima Tak & Mark

Gummistos

Gummidetaljerna används vid rör för att leda bort vatten från dom allra känsligaste områdena på taket. Flesta skador som orsakats på tak är just vid dessa områden. Det kan undvikas med gummidetaljer som installeras för en mindre kostnad.

Pris: 1 500kr/st / 1180kr ROT
Prima Tak & Mark

Fågellist

Plastdetalj som hindrar fåglar att bygga bo under takpannorna.

Pris: 105kr/lpm / 84kr/lpm ROT
Prima Tak & Mark

Råspont

Den vanligaste typen av virke över takstolarna. Har en mindre isolerande effekt samt en mycket bra underlag för vidare täckning så som takpannor, plåt etc.

Pris: 255kr/m2 / 207kr m2 ROT
Prima Tak & Mark

Vindskiva

Målad träskiva som hindrar att vind och vatten tränger in vid sidan.

Pris: 150kr/lpm / 114kr/lpm ROT
Prima Tak & Mark

Ventilationsbeslag i plast

Monteras på råspånten. Hindrar att fukt bildas på vinden och har en mycket hög ventilerande effekt.

Pris: 4.500 kr / 3300 kr ROT
Prima Tak & Mark

Taklucka

Monteras enligt kundens behov och mått. Finns i svart och tegelröd färg

Pris: 6 500 kr / 5450 kr ROT
Prima Tak & Mark

Ventilationshuv 1-kanal

Produkterna är specialanpassade för att passa takpannans form och ger en tät anslutning och ett snabbt montageförfarande. Finns i svart och tegelröd färg

Pris: 4 500 kr / 3750 kr ROT
Prima Tak & Mark

Ventilationshuv 2-kana

Produkterna är specialanpassade för att passa takpannans form och ger en tät anslutning och ett snabbt montageförfarande. Finns i svart och tegelröd färg

Pris: 6 000kr / 5100 kr ROT
Prima Tak & Mark

Takbrygga 2.4m

Typgodkänd takbrygga. Finns i svart och tegelröd färg

Pris: 4 000kr / 3190 kr ROT
Prima Tak & Mark

Skorstenskupa / Skorstensbeslag

Plåtdetalj över skorstenen. Ger skydd in mot skorstenen samt bidrar till bättre drag i t.ex. kaminen eller eldplatsen. Finns i svart och tegelröd färg

Pris: 5.000kr / 4250 kr ROT
Prima Tak & Mark

SKILJEPLÅT / Ränndalsplåt

Används för att skilja 2 tak, mycket praktisk när det gäller takomläggning på radhus. Finns i svart och röd färg.

Pris: 250 kr lpm / 140 kr lpm ROT
Prima Tak & Mark

Snörasskydd 2.4 m

Typgodkänd snörasskydd.

Pris: 4000kr / 3190kr ROT

Offertförfrågan